Ressource Kleurwaaier

In dit presentatieboek zijn alle tinten van onze collecties chromatisch gerangschikt.

Ressource heeft een gamma verven ontwikkeld die u toelaat een optimaal resultaat te bekomen in functie van de gekozen tint, de gewenste uitstraling en de ondergrond waarop het aangebracht wordt.

Ook alle kleuren van de kalkverven kunnen in één van onze 6 binnen verven besteld worden. Zodat deuren, kasten, enz. kunnen meegetrokken worden in dezelfde kleur als de muren.

(opgelet: kleuren op het scherm kunnen afwijken van de echte kleuren)

Chaux Brossée kleurwaaier

Kalkverf, de oudste verf ter wereld, is beschikbaar in 128 tinten gaande van lichte en felle tot donkere. Zoals de benaming het suggereert worden deze effecten bekomen door het aanwenden met een specifieke kwast (brosse).

Chaux Ferrée kleurwaaier

Deze verf komt visueel overeen met de oudere kalkplamuren zoals de Marokaanse Tadelakt. Onze collectie 'Chaux Ferrée' telt 112 tinten. 2 Aanbrengmethodes: 'Chaux Ferrée' in 2 lagen voor de lichte en middelmatige kleuren en 'Chaux Lissée' in 1 laag voor de donkere en felle kleuren.

Chaux Fine kleurwaaier

kalk-plamuur met diep matte uitstraling met heel weinig tekeningen en bevat mica-deeltjes die het natuurlijk aspect nog versterken.

Enduit Romain kleurwaaier

Deze voorgekleurde kalk-plamuur is de afstammeling van de prachtige maar zeer arbeidsintensieve Marmorino. Hij werd reeds door de Romeinen toegepast maar kende zijn glorietijd tijdens de Renaissance.

Velature kleurwaaier

Vélatures Murs & Meubles is een collectie patina’s met heel lichte effecten, heel zachte metaaleffceten, aan te brengen op zowel wanden als meubels.

Finitions Métallisées kleurwaaier

Deze métallisé verf wordt aangebracht op wanden en geeft een spectaculair en hedendaags effect. De voorgestelde kleuren refereren naar de meest gebruikte metalen in de decoratie.